första&andra skoldagen

Igår var det första dagen tillbaka i skolan för Jossan.
Hon tog skolbussen till skolan pga att hon inte hittar för att köra sin moppe och sen för att alla andra skulle göra det, hon tänkte att det skulle vara trevligt.

Hon tyckte först att det skulle bli ganska trevligt att träffa alla, men hon hade glömt hur jobbigt det egentligen är att spendera en hel dag med sin klass.
Hon älskar dem och trivs bra i klassen och så, men ibland är det en del som kan vara en riktig 'pain in the ass'.
Lite som att inte kunna somna om nätterna för att man någon snarkar, men inte rikgit så farligt.

Det är inte någon som förändrats alls under sommarlovet, tyckte Jossan.

Samma person som alltid var frågvis och irriterande, men ändå glad, positiv och trevlig var fortfarande lika gald, samma personer som alltid sitter och pratade i mun på varandra - och läraren - gör det fortfarande, samma personer som störde sig på dem och skrek när de kände att det var tillfälle för att skrika på dem, gör det fortfarande och dem som inte sa ett knyst, säger fortfarande inte ett knyst.
Som sagt - alla var sig lika.
Skönt på ett sätt, tycker hon, att vissa saker bara inte förändras, hon tycker det känns ganska.. tryggt...

Jossans utvärdering av den nya skolan - Brundåkerskolan: Inte så stor som hon trodde, men tillräckligt för att behöva en karta för att hitta runt. Inte så mycket folks som hon trodde heller, mest små barn + ngågra till (bla några som behöver klippa sig) som spelar pingis utanför matsalen.
Hon har nog varit och skakat hand med dem flesta lärarna och de verkade okej allihop.

Jossans utvärdering av första dagen: Lång, ganska så skitkul ibland (bla när hon skrämde klasskompisen Peter med hjälp att Toppe-skelett).
Lite för mycket dötid av att bara sitta och inte göra någonting, men dagen gick över - till slut - och hon överlevde första dagen i skolan.

Idag var det andra dagen, den var snäppet värre än första.
Förutom att Jossan och några i hennes klass målade konstverk till väggarna i klassrummet och ett försök på det som skulle vara en påbörjad planering inför spöktåget var det i princip ingenting annat som hände.

Imorgon är det planerat att klassen ska åka till Västra stranden tillsammans med resten av Örjansskolans elever och leka och tävla, vilket Jossan har väldig sympati för sig själv för att ens behöva påverkas av detta beslut lärarna har tagit, och eftersom vi har en tradition av att dela ut ett vandringspris till den vinnande klassen i sådana här
evenemang och alla, handgjorde, priserana stod i deras klassrum så fick de välja ut vilket pris som skall delas ut. Självklart valde de det fulaste!

Förövrigt försöker Jossan ha tålamod för Spotify, som laggar, kanske hennes internet som cp:ar, ingen aning, men nåt är det, och hon försöker ha tålamod för vilket dera..........................

she's hangin in there

/j


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0